van der Horst

Dit jaar geen Sezoensrally

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Er komt dit jaar geen Sezoensrally. De organisatie Racing Team Moustache besliste snel om de wedstrijd niet te laten doorgaan midden mei, ging nog even op zoek naar een nieuwe datum maar beslist nu een sabbatjaar in te lassen om in 2021 een editie te organiseren ter ere van de overleden voorzitter Jeff Moustache Steensels.
De TAC Rally, de Rally van Wallonië die dit weekend had moeten plaatsvinden, en de Ypres Rally zijn nog op zoek naar een plaatsje op de kalender. De Sezoensrally in Bocholt niet langer. "Aangezien de rallykalender ook in het najaar goed gevuld is, gaan we niet op zoek naar een nieuwe datum", aldus Eddy Smeets namens RTM. "Die zou trouwens nooit goed uitkomen voor de land- en tuinbouwers waar we absoluut een goeie relatie mee willen behouden. De financiële partners van zowel de rallyteams als de organisatie maken zware tijden mee. Het is dus niet ondenkbaar dat sponsorgelden teruggeschroefd of zelfs geannuleerd worden. Een sabbatjaar om een beetje op adem te komen – dat geldt zeker ook voor het medisch personeel dat nodig is om een rally te organiseren (dokters, verplegers, Rode Kruis...) – verdient dan onze voorkeur."

Volgend jaar komt er wel een nieuwe editie op de gevreesde Maaskiezels, op 15 mei. Die zal opgedragen worden aan de pas overleden voorzitter Jef Moustache Steensels. 

De enige voorjaarswedstrijd die al een nieuwe datum heeft is de Spa Rally. Die zal plaatsvinden op 12 en 13 december, en wordt wellicht de afsluiter van het BRC.


Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons