van der Horst

DKR Engineering wil met Lola naar ELMS en Le Mans

DKR Engineering - Corvette C6.R
DKR Engineering - Corvette C6.R
Deze week gaf DKR Engineering, voorheen nog actief in de GT-racerij, aan de ELMS te willen betwisten met een Lola-Judd. Voorts hoopt het Luxemburgse team eveneens op een deelname aan de 24 Heures du Mans dit jaar en plant het naar eigen zeggen een inschrijving in de Blancpain Endurance Series met een BMW Z4 GT3.
  • St. Paul
Lola B11/40
Lola B11/40
DKR Engineering worstelt zich dus terug onder de aandacht en wel met een zeer straffe aankondiging. Zo wil het Luxemburgse team het volledige seizoen 2013 van de Le Mans Endurance Series betwisten en hoopt men daarnaast ook een uitnodiging voor Le Mans te scoren. Hiervoor opteert men voor de Lola B11/40 (spider) voorzien van een Judd-BMW krachtbron die het team in de LMP2 klasse wil inschrijven.


DKR Engineering - Corvette C6.R
DKR Engineering - Corvette C6.R
Alsof dat nog niet genoeg is, maakte het voormalige Corvette-team eveneens bekend in 2013 met een eigen inschrijving aan de start van een uithouding- en sprintkampioenschap te willen verschijnen. Mogelijke kandidaten die de revue passeren zijn, naast de European Le Mans Series, de Blancpain Endurance Series, de GT Sprint (FIA GT Series), het Franse GT kampioenschap of de GT Open.

Foto's: Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons