van der Horst

DNRT: Hoe begin ik met racen?

BMW Compact Cup B18-B19
BMW Compact Cup B18-B19
De voorbije dagen bracht Autosport.be bijdrages rond het Dutch National Racing Team (DNRT) en MF Racing. Zij geven de mogelijkheid om goedkoop te racen, maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Wij zochten het uit.

De races van het DNRT sluiten aan op de wintercursus van de Rensportschool Zandvoort. Een raceschool die werd opgericht door Rob Slotemaker en Henk van Zalinge. In de Rensportschool Zandvoort kan je verschillende vormen van racen leren. Hieronder valt een racecursus 'om de nieuwe Max Verstappen te worden' en een driftcursus. Via beide cursussen kan men trainen om racelicentie te behalen. Voor circuitracen geldt echter alleen de racecursus. Hier leert men ook wagenbeheersing en inzicht krijgen in de sport.

Als Belg kan je geen Nederlandse racelicentie verkrijgen, tenzij je in Nederland woont. Het is echter mogelijk na je opleiding bij het DNRT, via de RACB in België, je Belgische racelicentie te behalen. Na aanmelding bij het RACB moet je een theoretische en praktische test afleggen. Zodra je de Belgische racelicentie hebt, kan je dan een aanvraag indienen om in Nederland te racen. Van april tot en met juni zijn er verschillende les- of trainingsdagen van het DNRT, allemaal op Circuit Zandvoort.

Daarna zijn de DNRT-races aan de beurt. Voor de 'studenten' die na de cursus meer willen, is er de ZomerAvondCompetitie. Die wedstrijden zijn voor iedereen met een racelicentie geopend en worden allemaal op één dag afgewerkt. Zo bestaan de Sprintraces uit een vrije training, kwalificatie en twee wedstrijden van tien tot twaalf ronden. Alles vindt plaats in een losse sfeer, zo blijft het leuk voor iedereen. Er wordt niet alleen gereden op Circuit Zandvoort, maar ook op TT Circuit Assen en Circuit Zolder.

Peugeot 206 GTi Cup
Peugeot 206 GTi Cup
Per klassement dat DNRT aanbiedt, zijn alle technische voorschriften, inschrijvingsmogelijkheden en data beschikbaar op de website van het DNRT. De verschillende niveaus worden er ook vermeld. Zo is bijvoorbeeld de Peugeot 206 GTi Cup voor beginners, maar ook de BMW Compact Cup B18-B19 voor gevorderden.



Het is mogelijk om via het DNRT een auto voor een klasse te huren of te kopen. Er staan verschillende zoekertjes op de officiële website. Daarnaast is het ook mogelijk om in zee te gaan met een team zoals MF Racing. Zo kan je bij hen een Peugeot 206 GTi huren voor een heel seizoen voor €8450, inclusief btw, maar zonder een eventuele verzekering en schade. Met een 'Arrive en Drive'-pakket wordt onder andere het stallen van de wagen, de inschrijving, technische ondersteuning en het vervoer allemaal betaald door het team.

Heeft u interesse? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van het DNRT en MF Racing.




Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit op zaterdag 3 april 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons