van der Horst

Dreamteam keert terug: Kumpen/Longin met Makelberge voor de titel in 2013 (+ Foto's)

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Na drie jaar afwezigheid keert PK Carsport terug naar de Belgische Autosport. De Limburgse equipe stoomt een Audi R8 LMS klaar voor Anthony Kumpen, Bert Longin en Maarten Makelberge. Met het programma keert de succesvolle tandem Kumpen-Longin terug naar de nationale autosportscène, een plaats waar beide heren reeds hun strepen verdiend hebben. Ook voor promotor Kronos Events kan de komst van het succesvolle duo naar het endurance-kampioenschap gelden als een flinke opsteker.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
De terugkeer van Anthony Kumpen en Bert Longin op een en dezelfde wagen in een nationaal kampioenschap doet terugdenken aan de tijd van de Chrysler Viper GTS-R en de Corvette C5-R. Toch is niet alles hetzelfde als vroeger. De auto is ditmaal een Audi R8 LMS GT3 uit 2011 en belangrijke pionnen in het team zoals Jörge Segers en Ludo Bex zijn er (voorlopig) niet meer bij. Segers, in een vorig leven teamchef bij het Limburgse team in zowel de Belcar als het FIA GT-kampioenschap, vertrok naar Phoenix Racing en Ludo Bex, jarenlang een van de trouwe meccano's, vecht momenteel een verbeten strijd uit op medisch vlak. Frank Steukers, tevens reeds sinds jaar en dag aanwezig bij PK Carsport, zal het team leiden, terwijl men voor Jörge Segers binnenkort een vervanger hoopt aan te duiden.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
De ambities van Kumpen/Longin/Makelberge zijn overigens niet mis, het trio zal met niets minder dan de BRCC-titel tevreden zijn. "Het BRCC endurance-kampioenschap bood Bert en mij de perfecte optie om opnieuw samen aan de start te verschijnen. Daarnaast kunnen we dankzij het wedstrijdformat van drie uur een derde rijder aantrekken en dan was de keuze voor Maarten niet meer dan logisch. Het is belangrijk dat je als rijder ook goed in het team past en ik ben er zeker van dat Maarten perfect aansluit op wat PK Carsport verwacht van haar piloten", aldus zevenvoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder, Anthony Kumpen.

Bert Longin springt zijn teamgenoot bij, "We hopen hiermee andere teams en rijders te kunnen aanzetten om ons het vuur aan de schenen te leggen en naast een internationaal programma opnieuw iets in eigen land te doen. Als wij na jaren afwezigheid een dergelijk programma kunnen opstellen, dan moeten andere teams er eveneens toe in staat zijn.”

PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
PK Carsport - Audi R8 LMS GT3
Op de vraag of Kumpen zich op deze manier voorlopig verzekerde alleen recordhouder te blijven in de Zolderse etmaalrace ontkende hij niet echt. "Zowel Bert als ikzelf wilden al een aantal jaren deze terugkeer maken. Ook onze partners helpen ons daar nu bij en dat is gewoon top. De 24 Hours of Zolder zitten voorlopig nog niet in de planning, maar wat weerhoudt ons om ze op die planning te plaatsen...?" Misschien een mogelijkheid voor Special Open Trophy promotor Dries Heyman om nog een topduo richting een proto te leiden?

Foto's: PK Carsport  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons