van der Horst

Jörge Segers trekt naar Phoenix Racing

Jörge Segers
Jörge Segers
Jörge Segers, de afgelopen jaren actief voor het W Racing Team, maakt voor het seizoen 2013 de overstap naar de Deutsche Tourenwagen- Masters. De sympathieke Limburger zal er bij Phoenix Racing aan de slag gaan als race-ingenieur op één van de twee A5 DTM's, een niet te versmaden opdracht. De troepen van Ernst Moser eindigden afgelopen seizoen met Mike Rockenfeller als vierde in de eindstand, na in 2011 de titel te hebben gegrepen met Martin Tomczyk.
PK Carsport is een jaar later weer te zien met de Corvette
PK Carsport is een jaar later weer te zien met de Corvette
Jörge Segers begon zijn carrière bij GLPK-Racing, waar hij in het FIA GT kampioenschap de jongste teamchef uit de geschiedenis werd. Met GLPK-Racing bereikte Segers grote successen op zowel nationaal  als internationaal vlak. Zo boekte hij met de Limburgse topequipe meerdere zeges in de Belcar, inclusief de 24 Hours of Zolder en de 24 Hours of Spa, en won de combinatie in 2009 ei zo na de titel in het FIA GT-kampioenschap.

W Racing Team - Audi R8 LMS
W Racing Team - Audi R8 LMS
Het was trouwens onder leiding van Segers dat GLPK-Racing in het jaar 2005 Corvette de allereerste zege in dat FIA GT-kampioenschap schonk. Het talent van de Limburger werd ook elders opgemerkt en zo sloot W Racing Team hem voor het seizoen 2010 uiteindelijk in de rangen als ingenieur voor onder meer de Blancpain Endurance Series en het FIA GT1 World Championship.


Phoenix Racing - Audi A5
Phoenix Racing - Audi A5
Jörge Segers bekijkt de hele situatie zelf vrij nuchter en weerlegt dat de reden voor de nieuwe carrièrestap gezocht moet worden bij wijzigingen in het (financiële) beleid van Audi. "Het was een mooie mogelijkheid die zich aandiende, een die ik niet kon laten schieten en voor mij een logische stap. Hoewel ik de mensen bij Phoenix Racing al geruime tijd ken, denk ik niet dat ik deze kans gekregen zou hebben zonder mijn tijd bij WRT. Zowel de ervaring die ik opdeed als de contacten die ik heb kunnen leggen zijn achteraf gezien van onschatbare waarde. Op dat vlak vallen de puzzelstukjes dus perfect in elkaar en krijg ik een interessante uitdaging voorgeschoteld. Het niveau zal vermoed ik hoger zijn dan wat ik gewend ben, maar ik kijk er met vertrouwen naar uit."

De DTM 2013 gaat over vier maanden van start. In onze autosportkalender treft u de volledige kalender voor het DTM-seizoen 2013 aan.

Foto's: Martijn Wouters & AudiDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 8 januari 2013.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons