van der Horst

DTM gaat toch door in 2023

Start race 1 DTM Norisring
Start race 1 DTM Norisring
Nadat ITR recentelijk besloot om niet langer de DTM te organiseren, rezen er grote twijfels over het voortbestaan van het kampioenschap. Vorige week raakte bekend dat ADAC de merknaam overnam en nu deelde men mee dat het kampioenschap volgend jaar verdergezet wordt en dat - bovendien - in zijn huidige vorm.
Mirko Bortolotti voor Felipe Fraga
Mirko Bortolotti voor Felipe Fraga
ITR zag geen heil meer in het verderzetten van de DTM serie, maar hoopte dat iemand anders het voortbestaan van de serie kon bestendigen. Dat is nu ook gebeurd, ADAC neemt de DTM over en organiseert ook volgend jaar het kampioenschap. Het concept blijft eveneens behouden, sprintraces voor professionele piloten waar iedere wagen slechts door één rijder wordt bemand. Wel schakelt men over naar het SRO BOP systeem.

Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Start 2022 ADAC GT Masters Sachsenring Race 1
Ook de ADAC GT Masters blijft bestaan, maar gaat nu verder onder de naam DTM endurance. Bovendien delen daar de GT3’s bij zes meetings de piste met de LMP3’s die tot nu uitkwamen in de Prototype Cup Germany. Hier mikt men op niet-professionele rijders die de wagen in endurance races met verplichte rijderswissel de wagen delen. De ADAC GT4 serie gaat verder, maar de DTM Trophy verdwijnt. Alle hierboven vermelde series rijden in dezelfde weekends en worden vervoegd door de Porsche Carrera Cup Deutschland en de BMW M2 Racing Cup.

De kalender is zeer nationaal gericht, maar er zijn wel uitstappen naar Zandvoort en de Red Bull Ring.

Kalender 2023 ADAC Racing Weekend

26-28 mei: Oschersleben
23-25 juni: Circuit Zandvoort (Nederland)
07-09 juli: Norisring
04-06 augustus: Nürburgring
18-20 augustus: Lausitzring
08-10 september: Sachsenring
22-24 september: Red Bull Ring (Oostenrijk)
20-22 oktober: Hockenheimring

Foto's: DTM Media, GRT Racing team & ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 8 december 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons