van der Horst

Duits rallykampioenschap wordt geschrapt

Fabian Kreim - Skoda Fabia R5
Fabian Kreim - Skoda Fabia R5
Er zal dit jaar geen Duitse rallykampioen zijn. Met nog amper drie rally's op het programma hebben de organisatoren beslist om het 'DRM' te schrappen. Fabian Kreim mag zich nog een jaartje langer kampioen van Duitsland noemen.
Het coronavirus krijgt ook steeds steviger greep op de najaarskalender. Een reeks rally's van het Duitse kampioenschap kon reeds niet doorgaan, en ook de vervangingskalender zal wellicht niet kunnen opgevolgd worden omdat er een verbod op grote evenementen geldt tot eind oktober in Duitsland. De Duitse federatei DMSB en promotor ADAC eV hebben daarop beslist om het kampioenschap te schrappen, ook al zouden er nog enkele rally's, los van het kampioenschap, georganiseerd worden.

Met deze beslissing komt ook de Deutschland Rally, van 15 tot 18 oktober, stilaan op losse schroeven te staan. Officieel is het nog niet, maar er gaan stemmen op om de rally te laten doorgaan op de militaire site in Baumholder. Zonder publiek dus. Duitsland is voorlopig de zesde manche op de WK-kalender.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op vrijdag 17 juli 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons