van der Horst

Duitsland: Geen maat op Volkswagen – Ogier loopt uit

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Zoals verwacht kon de tegenstand ook op dag 2 geen vuist maken tegen de Volkswagen dominantie in de rally van Duitsland. Waar Jari-Matti Latvala nog bijna drie seconden terugpakte op Sébastien Ogier in de tweede KP van de dag, zette de Fransman terug orde op zaken door de drie volgende proeven op zijn naam te schrijven, met onder meer een marge van 6.8 seconden op de Fin in de 45km lange Panzerplatte KP. Andreas Mikkelsen controleert nog steeds zijn derde plek, bijna 50 seconden achter Latvala en 35 tellen voor de eerste Hyundai.
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
In het Hyundai-kamp blijft de strijd tussen Thierry Neuville en Dani Sordo volop voort woeden. Onze landgenoot schoof op naar P4 na een sterke tijd op de tweede proef van de dag, maar moest Sordo weer laten voorgaan na een mindere chrono op Panzerplatte. Het verschil tussen beide heren bedraagt momenteel net geen zeven seconden. Elfyn Evans en Ött Tanak zetten in hun M-Sport Ford Fiesta’s beide Hyundai’s onder druk en volgen op een kleine achterstand in zesde en zevende stelling.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Duitsland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons