van der Horst

Duitsland: Ogier neemt bovenhand – Hyundai best of the rest

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier heeft alle registers open getrokken in de namiddaglus van de eerste dag van de WRC rally van Duitsland. Nadat de Fransman in de eerste run over de vier asfaltproeven nog voor elke tiende streed met zijn VW-teamgenoot Jari-Matti Latvala, won hij ditmaal elke KP om een voorsprong van net geen tien seconden bijeen te rijden. Latvala was in de laatste proef van de dag amper een tiende trager dan Ogier, en hoopt morgen alsnog het gat dicht te rijden.
Kris Meeke - DS 3 WRC
Kris Meeke - DS 3 WRC
Voorlopig is het al Volkswagen wat de klok slaat, want in eigen land heeft de Duitse constructeur momenteel de volledige top drie in handen. Kris Meeke, die voor Citroën in de voormiddag als enige het tempo van de Duitse wagens kon bijbenen, maakte onder druk van Andreas Mikkelsen een foutje in de tweede proef van de tweede lus. De Brit ging van de baan en beschadigde daarbij zijn ophanging links vooraan, hij kon de resterende proeven nog afwerken maar verloor vele minuten en viel ver terug. 

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Bij Hyundai lijkt alles vooralsnog prima te verlopen. Zowel Dani Sordo als Thierry Neuville schoven een plek op door de fout van Meeke en vechten als ‘best of the rest’ een duel uit voor de vierde plek. Het duo dat vorig jaar nog verrassend een 1-2 scoorde in Trier wisselde meermaals van positie in de namiddag, maar uiteindelijk was het Sordo die de dag afsloot met een marge van 1.9s op onze landgenoot Neuville, terwijl het verschil op de laatste VW van Mikkelsen 31s bedraagt. 



Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Elfyn Evans - Ford Fiesta WRC
Beide M-Sport Ford Fiesta’s van Elfyn Evans en Ött Tanak volgen in zesde en zevende stelling, op een vijftiental seconden van de Hyundai’s. De onderlinge verschillen blijven dus beperkt, en met nog twee dagen voor de boeg is er dus nog veel mogelijk, temeer daar het aantal opgaves tot dusver beperkt bleef.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Duitsland.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons