van der Horst

Duitsland: Ogier verdubbelt voorsprong – Sordo loopt uit op Neuville

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De rally van Duitsland blijft vooralsnog gespaard van veel drama. In tegenstelling tot vorig jaar blijven de opgaves beperkt en vooraan het veld lijkt er weinig tot niets te veranderen, ook niet in de namiddaglus van de tweede dag. Sebastien Ogier zag teamgenoot Jari-Matti Latvala nog 1.3s terugnemen op de eerste KP, maar de Fransman sloeg vervolgens genadeloos terug door de 45km lange Panzerplatte proef te domineren met maar liefst een marge van 15 seconden op de Fin. Ook tijdens de laatste chronorit dikte Ogier zijn voorsprong nog eens aan met 1.5 seconde, waardoor hij de vier proeven op de slotdag aanvat met een relatief comfortabele marge van 33.8s.
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen is goed op weg om het feestje voor Volkswagen compleet te maken, met een 1-2-3 in eigen land. De Noor controleerde zijn derde plek op ruime afstand van zijn teamgenoten (+1:47 op Ogier), en gaat de slotdag in met een voorsprong van een kleine halve minuut op de Hyundai’s.



Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville mocht in de voormiddag even proeven van de vierde plek, maar moest vervolgens andermaal zijn meerdere erkennen in teamgenoot Dani Sordo. De Spanjaard diepte zijn voorsprong verder uit in de namiddag, terwijl onze landgenoot wat leek te kampen met onderstuur. Wil Neuville zijn positie als #1 binnen het team opnieuw in de verf zetten, dan zal hij morgen op de resterende vier proeven een achterstand van een kleine tien seconden dienen goed te maken.

Kris Meeke - Citroën DS 3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS 3 WRC
De M-Sport Ford Fiesta’s van Elfyn Evans en Ött Tanak blijven ietwat kleurloos rondrijden in zesde en achtste stelling, al vormt Evans nog steeds een kleine bedreiging voor de Hyundai’s met een achterstand van een halve minuut op Neuville. Tanak kende dan weer een kleine excursie op Panzerplatte, waardoor Mads Ostberg voor Citroën kon oprukken naar P7, na een tegenvallend weekend voor de Franse constructeur tot dusver. Na de problemen voor beide DS 3’s gisteren schitterde vooral Kris Meeke (P14) vandaag door de VW’s enigszins nog wat tegenstand te bieden. 

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons