van der Horst

Een eerste blik op het deelnemersveld voor het seizoen 2013

Paul Ricard: De wedstrijd in beeld gebracht
Op minder dan drie maanden van de start van het derde seizoen Blancpain Endurance Series hebben al 27 wagens zich ingeschreven voor een volledige campagne. Er wordt verwacht dat dit aantal alleen nog maar zal toenemen naarmate de ultieme inschrijvingsdatum dichterbij komt. Bij de aangekondigde namen vinden we alvast de Belgische teams Boutsen Ginion Racing en Belgian Audi Club Team WRT, dat eerder deze dag zijn deelname met twee wagens bevestigde, terug. Verwacht wordt dat ook ProSpeed Competition en GPR Aston Martin Racing weldra de rangen komen vervoegen.
Bij de al ingeschreven teams vinden we naast het Belgian Audi Club Team WRT en Boutsen Ginion Racing bekende namen terug zoals Hexis Racing (McLaren), ART Grand Prix (McLaren), Gulf Racing (McLaren), Team SOFREV-ASP (Ferrari), Beechdean Motorsport (Aston Martin) en Preci-Spark (Mercedes), die allen al eerder present tekenden in de BES. Verder vinden we op de lijst de naam Flex Box team (Ferrari) terug, maar het gaat hier om een naamswijziging van het vroegere Insight Racing. Nieuw voor dit seizoen daarentegen is Thiriet by TDS Racing dat met minstens één BMW Z4 aan de start verschijnt.

Paul Ricard: De wedstrijd in beeld gebracht
Voor de eerste race van het seizoen 2013 op het circuit van Monza worden minstens 40 wagens aan de start verwacht. Het seizoen telt verder nog twee races van drie uren op de circuits van Silverstone en Paul-Ricard, de 24 uren van Spa alvorens te eindigen op de Nürburgring met een race over 1000 kilometer. Nieuw voor dit jaar is ook dat alle wagens dienen geschoeid te zijn op banden van het Italiaanse merk Pirelli.

Foto's: Vincent Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons