van der Horst

Eerste wijzigingen aan de kalender van Extreme E doorgevoerd

Extreme E
Extreme E
Vandaag werd tijdens een virtuele presentatie het Extreme E kampioenschap officieel gelanceerd. Onder begeleiding van onder meer Nicki Shields en bedenker Alejandro Agag kreeg een publiek een voorstelling van een uur inzake het doel achter Extreme E en werden ook alle teams voorgesteld. De voornaamste dingen die ook aan bod kwamen waren de opening voor constructeurs en de eerste kalenderwijzigingen die doorgevoerd werden.
Agag bevestigde al zeker dat Extreme E hetzelfde pad gaat volgen als de Formule E. Daar kregen de constructeurs meer vrijheid sinds seizoen drie voor hun eigen aandrijving te maken. Voor het komende seizoen krijgen zij nog maar toegang bij het chassis, zo verklaarde de Spanjaard: "In het eerste seizoen mogen de constructeurs al wat meer aanpassingen doen aan het chassis zodat deze als een productiewagen lijken. Pas vanaf seizoen drie mogen zij hun aandrijving produceren, Hiermee hebben wij ook tijd hoe we dit gaan toelaten en misschien ook meer toelaten als bijvoorbeeld het batterijpakket zelf wanneer wij zelf hen de cellen leveren.".

Kalender eerste seizoen Extreme E
Kalender eerste seizoen Extreme E
Daarnaast werd de kalender ook uitgebreid getoond en daar bevinden zich al wat wijzigingen tegenover de originele vijf manches die aangekondigd waren. Door de nieuwe piek van COVID-19 werd de start uitgesteld van januari naar maart en zal Saoedi-Arabië de eer krijgen om het kampioenschap af te trappen in maart. Van daaruit trekken zij naar Senegal, die van januari naar mei verhuisd is, om dan in augustus richting Groenland te trekken. Nog een opvallende wissel is het schrappen van de manche in Nepal. In de plaats daarvan trekken zij midden december richting Argentinië waar Vuurland en Ushuaia het elektrisch kampioenschap zullen ontvangen. Hierdoor verschuift de manche in het Braziliaanse Santarem met één week naar voren.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op dinsdag 27 oktober 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons