van der Horst

Eerste winst voor Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius en Louis Louka - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius en Louis Louka - Peugeot 208 T16
Guillaume de Mévius is zijn voorbereiding op de Ypres Rally begonnen met een overwinning in de ORC Rally in Oostrozebeke. De jonge RACB-pupil haalde het voor de Mitsubishi's van Andy Lefevere en Stéve Bécaert.
  • Powercars
De Mévius was niet de enige die de Ypres Rally ging voorbereiden in Oostrozebeke. Ook Vincent Verschueren stond een week na zijn overwinning in de Sezoensrally aan de start van deze VAS-manche. De Oost-Vlaming nam de wedstrijd meteen in handen maar moest halfweg opgeven, net zoals Melissa Debackere die maar heel kort kon genieten van de koppositie.

Zo kreeg Guillaume de Mévius de leiding halfweg koers in de schoot geworpen. Hij liet de concurrentie in de tweede helft van de wedstrijd geen seconde meer naderen en pakte zo de overwinning, zijn eerste algemene winst ooit. Een fikse opsteker want de Waal kent sinds zijn overstap naar de 208 R5 een woelige periode met enkele stevige crashes. De Mévius mag met vertrouwen naar de Ypres Rally

In zijn zog eindigden Andy Lefevere en Stéve Bécaert in hun Mitsubishi's respectievelijk tweede en derde. Davy Vanneste, die zijn debuut maakte met de Skoda Fabia R5, eindigde vierde, voor Bruno Parmentier. Paul Lietaer werd in zijn Opel Manta 400 zevende algemeen, en won ook bij de historics.

Foto: RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Nationaal op zondag 27 mei 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons