van der Horst

Eifel Rallye Festival: Thuisbasis van de historische rallyscène

Matthias Kahle - Škoda 130 RS
Matthias Kahle - Škoda 130 RS
Ook al komen de namen van de gekende coureurs als Stig Blomqvist, Thierry Neuville, Kalle Grundel en Harald Demuth het vaakst op de voorgrond, de echte sterren van het Eifel Rallye Festival zijn de auto's.
Nergens zijn zoveel originele of natuurgetrouwe replica's op één plaats verzameld. "Bij het jubileum van de 50ste verjaardag van het WK Rally kunnen we zo een unieke dwarsdoorsnede van de geschiedenis ten tonele voeren," aldus Reinhard Klein het gezicht achter Slowly Sideways, de Europese vereniging van eigenaars van historische rallywagens, "Langzaam maar zeker wordt de hedendaagse rallyscene zich meer en meer bewust van de roots en traditie van deze fascinerende sport. Met het Eifel Rallye Festival hebben we de afgelopen tien jaar een heuse thuisscene gecreëerd als rijdend museum en dat maakt ons bijzonder trots."

Lancia Delta S4
Lancia Delta S4
Zoals altijd zijn er kleine wijzigingen in de startlijst. Ook hier speelt Corona - helaas - weer een belangrijke rol.  Zo zal Harri Toivonen (#1, Lancia Delta S4) Juha Paajanen als bijrijder krijgen, die niet alleen vroeger met hem in de 'hot seat' zat, maar ook met zijn betreurde broer Henri. Fred Walter (#62, Lancia Beta Coupe) krijgt voor enkele etappes een prominente co-piloot, want Simo Lampinen, die vroeger fabrieksrijder was voor Saab, Lancia, Peugeot en Triumph, zal voor hem de nota’s lezen.

De meest actuele lijst wordt up-to-date gehouden op de website (www.eifel-rallye-festival.de). Nog een andere topster uit de huidige WRC-scene heeft zijn komst aangekondigd. De organisator belooft meer nieuws – van zodra beschikbaar – via de social media.


Foto's: Eifel Rally Festival



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Rally Internationaal op woensdag 20 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eifel Rallye Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons