van der Horst

Eindhoven ambitieus voor manche in Formule E

Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Naar goede gewoonte worden er bij elke manche van de Formule E nieuwe steden genoemd die graag een plaatsje op de kalender willen veroveren. Zo heeft Seoul al zijn plaats te pakken, is Auckland dichtbij een stek en komt ook São Paulo terug in beeld. Dit weekend waren het onze Noorderburen die interesse toonden voor een manche in de Formule E. Zo zou Eindhoven serieuze ambities hebben om een manche te organiseren en krijgen zij daarbij steun van niemand minder dan Robin Frijns.
Dat Eindhoven zich opwerpt als gaststad en niet Rotterdam of Amsterdam heeft ook een logische verklaring. De stad heeft dan ook een link met de EV-technologie, met onder meer de Technische Universiteit en de vele bedrijven die gespecialiseerd zijn in elektromechnica. Ook voor de Belgische fans is het een optimale plek, gezien de stad vlak aan de Belgische grens gevestigd is. Als zij een plaats op de kalender veroveren - men mikt op 2021 of 2022 - zal het de eerste manche zijn die georganiseerd wordt in de Benelux.

Robin Frijns
Robin Frijns
Nederlander Robin Frijns is dan ook enthousiast dat een Nederlandse stad zich wil opwerpen in de Formule E en steunt het project volledig, zo liet hij verstaan aan e-racing365: "Ik heb al contact gehad met de mensen die dit willen organiseren en het project is veelbelovend omdat Eindhoven een perfecte plaats is met hun link in deze technologie. Daarnaast is het ook een betere plek dan pakweg Amsterdam om een circuit op te trekken. Formule E is niet zo bekend bij de Nederlanders, maar ik hoop dat in de toekomst iedereen zal zien wat voor fantastische races er worden verreden." 

Foto's: Racing International Photography - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 11 mei 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons