van der Horst

Eindhoven bijna rond voor een plek op kalender in 2022

Start 2020 Marrakesh E-Prix
Start 2020 Marrakesh E-Prix
Op Nieuwjaarsdag liet iniatiefnemer Peter-Paul Laumans tijdens een interview met BNR Nieuwsradio optekenen dat men bijna rond is om Eindhoven op de kalender van de Formule E te krijgen in 2022. Al sinds 2019 speelt het idee om een ePrix in de lichtstad te houden en vorig jaar kreeg de pers een eerste voorstelling van het plan. Tijdens het radio-interview bevestigde Laumans dat men zeer dicht staat bij een plekje op de kalender en het zelfs een vermaard circuitbouwer kon strikken om het circuit uit te tekenen voor de eerste ePrix in Nederland.
  • STX Motorhomes
"Ik zou zeggen dat de kans op een Nederlands Formule E-race nu 95 procent is": liet Laumans optekenen tijdens het interview. Volgens het hoofd van Stichting Formula-Eindhoven heeft men alles al voorgelegd aan de FIA en kreeg men een rapport met de nodige aanpassingen. Ondertussen ligt de race al voor bij de FIA World Motorsport Counsil, die in maart dit jaar zal bevestigen of Eindhoven wel degelijk in 2022 een plek krijgt op de kalender. Ook qua kostenplaatje, wat Laumans liever een investering noemt, is alles in kannen en kruiken. Maar liefst 15 a 20 miljoen wordt er in het project gepompt en dit omvat zelfs het aanwerven van een circuitbouwer met een naam.

Niemand minder dan Hermann Tilke zal het circuit tekenen. De Duitser heeft ondertussen al verschillende circuits die meedraaien in de Formule 1 ontworpen, van het circuit in Sepang tot het nieuwe tracé in Vietnam. Volgens Laumans was Tilke enorm enthousiast en had al een ontwerp klaar nog voor alles rond was. Hoe de omloop er uiteindelijk gaat uitzien, daar zal het publiek nog even op moeten wachten vanwege de geheimhoudingsverklaring die Stichting opgelegd is door de FIA.

Foto: Kurt Vanhoenacker Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 2 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons