van der Horst

ERC: Basso beste in kwalificatie, Munster dertiende

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
De kop is eraf in het ERC. Giandomenico Basso toonde zich tijdens de kwalificatie van de Rally di Roma Capitale de snelste in zijn VW Polo R5. Grégoire Munster noteerde een degelijke dertiende chrono in zijn Hyundai i20 R5.
Na twee rondjes op de shakedown van vier kilometer, waarin Andrea Crugnola (Citroën) de toptijd neerzette, startte de kwalificatie. Thuisrijder Giandomenico Basso klokte de snelste tijd, gevolgd door de Rus Alexey Lukyanuk (Citroën). De snelste man tijdens de shakedown, Crugnola, liet een derde tijd optekenen, voor de jonge Scandinaven Oliver Solberg (VW) en Emil Lindholm (Skoda). Craig Breen (Hyundai) tikte af als negende.

Grégoire Munster (Hyundai) noteerde een behoorlijke tijd, op minder dan vier seconden van Basso, goed voor de dertiende plek en net na ERC3-kampioen Efren Llarena (Citroën) en het Franse talent Adrien Fourmaux (Ford), met de Belg Renaud Jamoul naast zich. Munster moest amper één tel toegeven op zijn teamgenoot Breen. Amaury Molle, de laatste Belg, kwam binnen als tiende in klasse RC4/Rally4.

Er werden ook al brokken gemaakt. ERC1 Juniorkampioen Filip Mares belandde naast de baan, en ook Enrico Brazzoli moest de wagen voortijdig op kant zetten. De Tsjech en de Italiaan konden dus geen tijd klokken tijdens de kwalificatie.

Straks mag Basso als eerste bepalen als hoeveelste wagen hij zaterdag de baan op gaat. De rally eindigt zondag, na 15 proeven en bijna 200 wedstrijdkilometers.

Foto: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op vrijdag 24 juli 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons