van der Horst

ERC: Basso duwt door, Munster zoekt en vindt vertrouwen

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Na negen van de vijftien proeven in de Rally di Roma Capitale, is Alexey Lukyanuk nog altijd stevig leider. Giandomenico Basso doet wel zijn best om in de Europese seizoensopener de druk op te voeren. Grégoire Munster blijft voorlopig zevende.
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk (Citroën) scoorde zaterdag de perfecte zes op zes, maar de Rus bleek net iets minder wakker en overheersend zondagochtend. Giandomenico Basso (VW) pakte de eerste twee besttijden van de dag en klokte nog een tweede tijd op de laatste proef van de ochtendlus, achter Andrea Crugnola (Citroën) die zondagochtend herstartte na zijn crash gisteren. Basso kwam een vijftal seconden dichter op Lukyanuk, maar de achterstand blijft groot. De Rus heeft een kleine halve minuut voorsprong op de Italiaan. Basso nam wel afstand van de mannen achter hem. Oliver Solberg (VW) volgt al op 54.9 seconden van de leider.

Achter Solberg vechten Craig Breen (Hyundai) en Simone Tempestini (Skoda) een mooi duel uit voor de vierde plaats. Zesde is Efren Llarena (Citroën) die met enkele mooie chrono's vlot voorbij Grégoire Munster (Hyundai) ging. De Belg had wat moeite om het vertrouwen te vinden, maar klokte in de negende proef een sterke zesde tijd, voor Breen, Solberg en Llarena. "In het begin was het niet zo goed, maar de wagen voelt wel goed aan. Ik moet gewoon progressie maken", aldus de jonge pupil van Hyundai. Munster kon wel profiteren van de opgave van Fabian Kreim (VW) om zijn zevende stek te behouden.

Er resten vandaag nog twee lussen van drie proeven, dezelfde drie proeven als deze ochtend.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 26 juli 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons