van der Horst

ERC: Bonato pakt zege op Canarische Eilanden

Yoann Bonato - Citroën C3 Rally
Yoann Bonato - Citroën C3 Rally
De Fransman Yoann Bonato heeft zaterdag op de Canarische Eilanden de tweede manche van het Europese Kampioenschap gewonnen. Hij haalde het voor Hayden Paddon en Efrén Llarena.
Donderdagavond pakte Hayden Paddon (Hyundai) de snelste tijd op de korte showproef. De Nieuwe-Zeelander kon niet lang genieten van die positie, want met een snelste tijd op proef twee, de openingsproef van de vrijdagetappe, schoot de Spanjaard Jan Solans (Hyundai) door naar de eerste plaats. Hij reed echter lek, waarna de Franse onemanshow van Yoann Bonato (Citroën) begon.

De meervoudige Franse kampioen pakte de kop op de derde proef en bouwde gestaag zijn voorsprong op de concurrentie uit.

Paddon eindigde uiteindelijk op 36.9 seconden als tweede, voor de regerende Europese kampioen Efrén Llarena (Skoda). Solans kwam nog terug tot positie drie maar moest die stek op de slotproef weer afgeven aan zijn landgenoot.

In ERC3 won Jon Armstrong zonder tegenstand.

In de ERC-tussenstand blijft Paddon, winnaar van de Portugese openingsmanche, leider. Bonato wordt tweede. De volgende manche is de rally van Polen, binnen twee weken reeds.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 6 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons