van der Horst

ERC: Bonato wint Frans onderonsje

Yoann Bonato - Citroën C3 Rally
Yoann Bonato - Citroën C3 Rally
Yoann Bonato heeft de Rally van de Canarisch Eilanden op zijn naam geschreven. Hij haalde het voor zijn landgenoot Mathieu Franceschi die een gouden zaak doet in de strijd om de Europese titel.
  • Skylimit Events
Hayden Paddon (Hyundai) pakte de showproef op de Canarische Eilanden, maar zijn leidersplaats ging meteen verloren, want de Franse armada drong zich op vrijdag meteen op. Yoann Bonato (Citroën) pakte de leiding over en zou die nooit meer afstaan.

Het gevaar kwam uit eigen land want Mathieu Franceschi (Skoda) bleef lang op vinkeslag. Het 24-jarge talent drong aan maar hinkte op twee gedachten. De jonge Fransman mikt op de Europese titel en hield vooral Hayden Paddon in het oog. De Nieuw-Zeelander bleef lang op het podium maar zag plots een leger Spanjaarden passeren, waardoor hij pas zesde werd.

Bonato hield stand en had aan het einde amper een bonus van 3 tellen op Franceschi. Alejandro Cachon (Toyota) boekte na een inhaalrace nog een podiumplaats. Paddon eindigde uiteindelijk zesde, Mads Ostberg (Citroën) pas achtste.

Franseschi komt zo aan de leiding in het ERC, en verstevigt zijn bonus op Paddon. De volgende manche is de Rally van Zweden, weliswaar op onverhard en niet op sneeuw.

Foto: Fia ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 4 mei 2024.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons