van der Horst

ERC: Canarische eilanden decor voor finale titelstrijd

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Met de Rally Islas Canarias komt het ERC-seizoen aan een einde. Het wordt een geladen wedstrijd omdat er nog heel wat titels te geef zijn. Voor de Belgen is het vooral uitkijken naar de prestatie van Grégoire Munster
  • LTF
Zonder de Spa Rally die recentelijk geschrapt werd, wint de Spaanse manche uiteraard aan belang, want aan het einde van de rally worden de titels uitgereikt.

Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk (Citroën) zit in de beste positie om de titel binnen te halen en kan de kat uit de boom kijken. De Rus hoeft enkel een beetje Oliver Solberg (Skoda) en, jawel, Grégoire Munster (Hyundai) in het oog te houden. Tegelijkertijd zullen de laatste twee genoemden nog een stevig robbertje uitvechten in de strijd om de titel in ERC1, waar de Belg, in tegenstelling tot het algemene klassement, voor de jonge Noor/Zweed staat, met amper één puntje voorsprong.

De eerste drie in de ERC-tussenstand krijgen wel flink wat concurrentie, onder meer van Craig Breen (Hyundai) en Andreas Mikkelsen (Skoda). De Noor won de vorige manche, in Hongarije, op een meesterlijke, autoritaire manier. Belangrijkste outsiders zijn Yoann Bonato (Citroën), Efrén Llarena (Citroën) en Adrien Fourmaux (Ford) die samen met Renaud Jamoul in goede doen verkeerd en onlangs nog een rally won in Italië, met het oog op de WRC-manche in Monza.

In ERC2 gaat de strijd tussen Tibor Erdi en Zelindo Melegari. In ERC3 heeft de Est Ken Torn de titel maar op te rapen. In die klasse neemt ook Amaury Molle deel, én Charles Munster, al hangt zijn deelname aan een zijden draaidje na een stevige crash op een test.

Een laatste Belg op de lijst is André Leyh die met de Fransman Bertrand Pierrat de baan op gaat.

De rally start vrijdagochtend met meteen negen proeven op het programma. Op zondag volgen nog eens acht proeven. Samen zijn die goed voor 202 km tegen de klok. Rond 17u kennen we de winnaars en de kampioenen.

Foto: ERC SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op woensdag 25 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons