van der Horst

ERC: De Tommaso houdt zege thuis, Llarena op titelkoers

Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
Damiano De Tommaso heeft de zege in Roma Capitale thuisgehouden. Hij haalde het voor Simone Campedelli en Frans kampioen Yoann Bonato. Efrén Llarena strandde op een zucht van een vroege titel.
Giandomenico Basso (Hyundai) won de openingsproef, en schoot ook zaterdag het snelst uit de startblokken maar Damiano De Tommaso (Skoda) nam over vanaf proef drie. Kort na de middag nam een andere Italiaan over, namelijk Andrea Crugnola (Citroën).

De Tommaso nam opnieuw over toen Crugnola problemen kreeg zondagochtend en controleerde daarna volleerd om zijn eerste Europese zege te boeken, geenszins een primeur dit jaar, na onder meer Mikolaj Marczyk in Polen. Simone Campedelli (Skoda) eindigde op tien tellen. Yoann Bonato (Citroën), Frans kampioen, pakte in extremis de laatste podiumstek, ten koste van Efrén Llarena (Skoda), die op een haartje na een vroege Europese titel mist. De kloof op Simone Tempestini (Skoda), zesde dit weekend, is echter desdanig groot, dat de Spanjaard de titel niet meer kan verliezen.

Tempestini zou al moeten winnen in de Barum Rally, de volgende manche, wat quasi onmogelijk is tegen de lokale rijders. Zonder grote WRC2-vedetten aan de start, wedden dat Jan Kopecky daar de zege pakt?

Foto: ERC FIADit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally di Roma Capitale.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons