van der Horst

ERC: Europese strijd gaat verder in Hongarije

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Komend weekend staat de vierde manche van het Europese rallykampioenschap (ERC) op het programma. In Hongarije gaat Alexey Lukyanuk op zoek naar een derde ERC-overwinning dit seizoen en hoopt Grégoire Munster het Oliver Solberg moeilijk te maken in de strijd om de zege in ERC1 Junior. Ook Pieter Jan Michiel Cracco en Amaury Molle komen aan de start in het onuitspreekbare Nyíregyháza.
  • Hamofa Performance
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Terwijl het BRC en WRC op apegapen ligt, is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht in het ERC dat sinds de start van het kampioenschap na de eerste coronagolf, onverzet doorkoerst. Alexey Lukyanuk (Citroën) lijkt stilaan op weg naar de titel maar de strijd om de overwinning in Hongarije ligt helemaal open. De Rus mag een pak tegenstand verwachten van onder meer Craig Breen (Hyundai) en Oliver Solberg (Skoda), maar ook van meervoudig Frans kampioen Yoann Bonato (Citroën) en vooral Andreas Mikkelsen (Skoda) die dit jaar zijn eerste wedstrijd rijdt. De Noor kwam nog niet aan competitiekilometers toe sinds zijn vertrek bij Hyundai (al reed hij wel de shakedown in Sardinië in een Citroën C3 in functie van Pirelli).

Pieter Jan Michiel Cracco
Pieter Jan Michiel Cracco
Voor de Belgen is het vooral uitkijken naar de prestatie van Grégoire Munster (Hyundai), voorlopig derde in het ERC en dat op amper zeven punten van Oliver Solberg in ERC1 Junior. Ook Amaury Molle komt aan de start, hij verdedigt zijn derde plaats in ERC3. En met Pieter Jan Michiel Cracco bijgestaan door Jasper Vermeulen komt er nog een derde Belgisch team aan de start. Zij zijn wel niet ingeschreven in het ERC, maar kunnen zich dus wel eens meten aan de tijden van de Europese top.

De rally start vrijdagavond met een showproef. Op zaterdag en zondag staan er dan samen nog 15 proeven op het programma, goed voor samen 191 kilometer tegen de klok. Opvallend, met verbindingswegen inclusief dikt de teller aan tot bijna 1.000 kilometer. De laatste proef is om 14u44 zondagmiddag.

Foto: FIA ERC & Gerd MoorsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op donderdag 5 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons