van der Horst

ERC: Fafe opent Europees kampioenschap in stijl

Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
Efrén Llarena - Skoda Fabia Rally2
Met de Rally Serras de Fafe wordt komend weekend ook het Europees rallykampioenschap op gang getrokken. De Portugese manche kan rekenen op een schitterend deelnemersveld.
Fafe is de eerste van acht Europese manches. Het ERC lijkt erg in trek dit jaar, want de organisatie kan uitpakken met een vijfsterrenveld.

De Spanjaard Efrén Llarena (Skoda), nog altijd maar 27 jaar, draagt het nummer één als regerend kampioen. Hij krijgt straks een pak concurrentie met onder meer Hayden Paddon (Hyundai), WRC-rijder Craig Breen (Hyundai), Tom Kristensson (Citroën) en Mads Ostberg (Citroën) aan de start.

Ook het lijstje outsiders lijkt eindeloos met meervoudig Frans kampioen Yoann Bonato (Citroën), de Roemeen Simone Temepestini (Skoda), de Italiaan Simone Campedelli (Skoda), de jonkies Simon Wagner (Skoda), Martins Sesks (Skoda), Filip Mares (Skoda), Erik Cais (Skoda), de Franse veelvraat Mathieu Franceschi (Skoda) en Gregor Jeets (Skoda) en de ervaren thuisrijders Armindo Araujo (Skoda) en José Pedro Fontes (Citroën) en dan vergeten we nog namen.

Fafe is ook de openingsmanche van ERC3 en ERC4 en telt ook mee voor het Portugese kampioenschap.

De rally opent vrijdag met de shakedown en een showproef in Fafe. Zondagnamiddag, na zeventien proeven eindigt de wedstrijd met de Power Stage.

Foto: ERC seriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op donderdag 9 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Serras de Fafe.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons