van der Horst

ERC: Franse Coup op Spaanse eilanden, Lukyanuk richting titel

Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
Adrien Fourmaux - Ford Fiesta R5
Op de Canarische Eilanden staat Adrien Fourmaux aan de leiding met nog vier proeven te gaan. Alexey Lukyanuk staat op een zucht van de titel.
De laatste manche van het ERC blijft voor beroering zorgen. Het klassement verandert bijna na iedere proef. De rally lijkt stilaan in een plooi te vallen, maar zeker is dat niet gezien de wisselende omstandigheden.

Adrien Fourmaux (Ford) greep zaterdagochtend de leiding. Er zit dus een half-Belgische zege aan te komen met Renaud Jamoul aan de zijde van de jonge Fransman. Nil Solans (Skoda) kwam wel nog even terug maar een tijdstraf slaat hem uit de strijd om de overwinning. Tweede in de stand is Yoann Bonato (Citroën). Twee Fransen dus op één en twee. Bonato reed een sterke en regelmatige ochtend waardoor hij fors kon oprukken. Hij volgt wel al op een halve minuut en heeft  achter zich Ivan Ares (Hyundai) die op de loer ligt, maar inmiddels wel al volgt op een minuut van de kop.

Oliver Solberg (Skoda) ligt inmiddels op koers om de titel te halen in ERC1 Junior. De jonge Noor/Zweed is inmiddels opgerukt naar een vierde plaats op anderhalve minuut van de kop. Grégoire Munster (Hyundai) hoeft hij niet meer te vrezen, want die kende alweer een moeilijke ochtend en schoof zelfs even tegen de vangrails. De Belg staat nog altijd buiten te top twintig.

Alexey Lukyanuk (Citroën) is dan weer op weg naar de titel. De Rus is zesde en kan dus controlerend richting finish rijden.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 28 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons