van der Horst

ERC: Gryazin oppermachtig, Munster schuift op

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
In de Rally van Polen, de openingsmanche van het ERC, heeft Nikolay Gryazin op oppermachtige manier de leiding gepakt. Grégoire Munster flirt na vier proeven met een plaatsje in de top tien.
Vier proeven ver en vier keer dezelfde naam bovenaan: Nikolay Gryazin. De Rus toonde zich de snelste op de korte openingsproef op vrijdag en sloeg genadeloos toe zaterdagochtend; Hij genoot een uitstekende startpositie, ver achter zijn concurrenten, zoals Craig Breen, Andreas Mikkelsen en Alexey Lukyanuk. U leest het, het startveld is er eentje om u tegen te zeggen.

Gryazin verzamelde al een bonus van 35.9 seconden op zijn landgenoot Lukyanuk. Andreas Mikkelsen volgt al op 52.2 seconden. Breen reed lek en zakte naar plaats zeven na een goede start, tussen Fabian Kreim en Yoann Bonato, de leider in het Franse kampioenschap. Grégoire Munster opende voorzichtig maar klokte op de slotproef een mooie negende tijd, wat hem op een elfde stek algemeen brengt, op één secondje van de tiende plaats van Nil Solans.

Deze middag volgen nog eens vier proeven, morgen nog zes.

Foto: ERC SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 19 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons