van der Horst

ERC: Gryazin van start tot finish, Munster baalt

Nikolay Gryazin - VW Polo Rally2
Nikolay Gryazin - VW Polo Rally2
Nikolay Gryazin heeft de Rally Liepaja zaterdagmiddag voor een derde keer op zijn naam geschreven. De Rus reed in de tweede manche van het ERC van start tot finish op kop en haalde het van Craig Breen en Alexey Lukyanuk. Grégoire Munster moest vrede nemen met een verre ereplaats.
  • St. Paul
De rally begon meteen met de nodige ophef. Andreas Mikkelsen (Skoda) keek al snel aan tegen een forse achterstand nadat hij een minuut straftijd kreeg omdat hij te laat kwam aan een tijdscontrole. De Noor rukte wel nog op maar moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats. Dat had nochtans een tweede plaats kunnen zijn. Ook Grégoire Munster (Hyundai) moest meteen in de achtervolging. De jonge Belg reed meteen lek en verloor ruim twee minuten.

Ondertussen was Nikolay Gryazin (VW) al gaan vliegen na een forse openingsdag waarin hij zich ontdeed van Craig Breen (Hyundai) en de Spanjaard Efren Llarena (Skoda). Zaterdagmorgen bleef hij de snelste tijden aaneen rijgen waardoor zijn overwinning in het slot niet meer in gevaar kwam. Breen eindigde op 17.3 seconden. Alexey Lukyanuk (Citroën) schoof nog mee op het podium op ruim een halve minuut van zijn landgenoot.

Na de lekke band noteerde Munster bijna steevast tijden in de top tien. Hij had dan ook netjes in de top tien kunnen eindigen, maar moest uiteindelijk zich uiteindelijk neerleggen bij een zeventiende plaats.

In de ERC-tussenstand leidt Lukyanuk nog altijd na zijn winst in Polen en neemt hij afstand van rechtstreekse concurrenten, waaronder Andreas Mikkelsen. De volgende rally is die van Roma Capitale, eind deze maand.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepaja.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons