van der HorstTotal 2' Hours of Spa

ERC: Gryazin wint Liepaja, Kajetanowicz opnieuw kampioen

Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia R5
De Rus Nikolay Gryazin heeft zijn eerste grote overwinning beet. Hij won de Rally Liepaja na een mooie strijd met het Finse toptalent Kalle Rovanperä. De Pool Kajetan Kajetanowicz is voor de derde keer op rij Europees kampioen.
  • VR Racing
De Letse manche van het ERC werd al vroeg in een stevige plooi gelegd door de vroege opgaves van onder meer Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) en Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5). Lukyanuk stond op kop toen hij van de baan schoof op de vijfde proef.

De wedstrijd werd toen al herleid tot een duel tussen Gryazin (Skoda Fabia R5) en Rovanperä die de baan op mocht met een officiële M-Sport Fiesta. "Kajto" liet al snel begaan want door de opgave van Lukyanuk was hij zeker van zijn derde titel. Uiteindelijk moest de Pool ook nog opgeven.

Halfweg koers had Gryazin ongeveer twintig tellen voorsprong op Rovanperä die zondagochtend nog even aandrong maar de Rus hield de 17-jarige Fin alsnog vrij gemakkelijk af en hield aan de finish ruim 18 tellen over, goed voor zijn eerste grote overwinning op de internationale bühne.

Ook bij de Junioren viel het kampioenschap in een beslissende plooi. Jari Huttunen (Opel Adam R2) leek op weg naar winst en de titel maar de Fin kende pech en reed lek waardoor Chris Ingram (Opel Adam R2) overnam en naast de overwinning ook de titel pakte.

Foto: Sandro Delaere

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 9 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepāja.
  • Powercars

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons