van der Horst

ERC: Ingram pakt de Europese titel

Chris Ingram - Skoda Fabia R5
Chris Ingram - Skoda Fabia R5
Chris Ingram heeft zich in extremis weten te kronen tot Europees Kampioen. De Brit had net genoeg aan een vierde plaats in de Rally van Hongarije, de afsluiter van het ERC, om de titel te pakken. Frigyes Turan won zijn thuiswedstrijd na een onwaarschijnlijk slot.
De forse inspanningen van Chris Ingram (Skoda) om fondsen te vinden voor de slotwedstrijd van het ERC hebben gerendeerd. De Brit moest Lukasz Habaj (Skoda) en Alexey Lukyanuk (Citroën) in de gaten houden. Van die eerste raakte hij snel verlost nadat de Pool van de baan ging. Lukyanuk zette de Brit wel onder druk en stond tot in het slot op kop van de wedstrijd.

Na de openingsdag had Lukyanuk driekwartminuut voorsprong op Ingram en ruim een minuut op Turan. Vroeg op de tweede dag reed Ingram lek en zag het er even belabberd uit. Maar dan keerden de kansen want Lukyanuk kreeg af te rekenen met remproblemen en verloor minuten. Ook Ingram kende zijn deel van de pech nog want de Brit reed nog lek op de slotproef en zakte naar de vierde stek. Omdat ook Lukyanuk een plek verloor, werd Ingram alsnog de eerste Brit in de geschiedenis die het ERC binnen haalt.

Frigyes Turan (Skoda) won uiteindelijk, voor Lukyanuk en Callum Devine (Hyundai) die op de slotproef een minuut sneller reed dan al de rest. Ingram werd dus vierde. Nadat hij in de Barum Rally nipt de Juniortitel verloor, schiet de Brit nu de hoofdvogel af.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 10 november 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons