van der Horst

ERC Islas Canarias: Kubica outstanding

Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Robert Kubica maakt brandhout van de concurrentie op de Canarische eilanden. Op dag één stonden acht KP’s op het programma en de Citroën-rijder pakte acht besttijden op rij. Ondertussen heeft de Poolse ex-F1-rijder na drie lussen, acht KP’s en 145 km tegen de chrono reeds een voorsprong van 1 min. 6 sec. op de Tsjechische Škoda-rijder Jan Kopecky en 1 min. 51 sec. op Craig Breen, die op zijn beurt reeds 10 seconden straftijd opliep na KP1. Van enige spanning is er weinig sprake.
Op zaterdag staan nog zes KP’s op het menu en verwacht wordt dat Kubica, indien gevrijwaard van pech, deze rally achter zijn naam zal zetten. Kopecky zal via een tweede plaats een goede zaak doen in het kampioenschap en kan de eerste plaats overnemen van Ketomaa. Ook Breen kan zodoende over Bouffier, Delecour en Ketomaa opstomen naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Foto: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 22 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons