van der Horst

ERC: Kopecky boekt zevende winst in Barum

Jan Kopecky - Skoda Fabia R5
Jan Kopecky - Skoda Fabia R5
De Tsjech Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) heeft in zijn thuisland de Barum Rally gewonnen. Dat is de zesde manche van het Europese Rallykampioenschap. Het is al de zevende keer dat hij deze rally naar zijn hand zet. Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5) werd tweede.
  • Dreamdrive
Kopecky was dit jaar in Tsjechië nog altijd ongeslagen en kwam dus ook als topfavoriet aan de start van de Barum Rally in Zlin. Hij klokte vrijdag meteen de besttijd en nam de kop van de koers. Alexey Lukyanuk bleef in de openingsfase wel vervaarlijk dicht. De Rus pakte zelfs heel even de leiding maar kon daar amper één proef van genieten.

Kopecky nam het commando zaterdagmiddag terug over en voerde de forcing. Lukyanuk kon niet meer volgen. Op zondag liet Kopecky Lukyanuk niet meer dichterbij komen. De Rus liet uiteindelijk begaan en stelde zijn tweede plaats veilig, op ruim 55 seconden van de uiteindelijke winnaar.

Roman Kresta (Skoda Fabia R5) snoepte op de laatste proef nog de derde plaats van Tomas Kostka af (Skoda Fabia R5). ERC-leider Kajetan Kajetowicz (Ford Fiesta R5) pakte nog de vijfde plaats af van de Duitser Marijan Griebel (Skoda Fabia R5) die wel ERC-Junior28-kampioen werd.

Foto: ERC Twitter
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 27 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons