van der Horst

ERC: Lukyanuk leidt, Munster duikt top tien binnen

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Na drie van de vijftien proeven in de Rally di Roma Capitale, de seizoensopener van het ERC, leidt de Rus Alexey Lukyanuk. Grégoire Munster ontweek de eerste valstrikken en nestelt zich in de top tien na een bewogen ochtend.
  • LTF
Na een halve dag liep de rally al twee uur vertraging op door enkele opgaves. Andrea Crugnola (Citroën) zorgde voor een eerste oponthoud toen hij een vangrail in dook op de eerste proef en de weg versperde. Adrien Fourmaux, met de Belg Renaud Jamoul aan zijn zijde, deed hetzelfde maar knalde ook nog op een muur en sloeg over de kop. Ook hier kon er niemand meer langs en werd de proef een tijdje stilgelegd.

Lukyanuk (Citroën) trok er zich weinig van aan en pakte drie besttijden op een rij. Hij heeft inmiddels een voorgift van 9.8 seconden op thuisrijder Giandomenico Basso (VW) die zijn uiterste best doet om aan te klampen. De Duitser Fabian Kreim (VW) is een knappe derde, op zowat een halve minuut van de Russische leider. Craig Breen (Hyundai) is op de MRF Tyres voorlopig vijfde op drie seconden van een virtuele podiumplaats. Breen opende zaterdagochtend wel met een strakke tweede tijd. Tussen Kreim en Breen, staat de jonge Oliver Solberg (VW).

Grégoire Munster (Hyundai) begon goed aan de wedstrijd met enkele tijden rond of net in de top tien. Met een goed tempo en dankzij enkele opgaves, waaronder die van Callum Devine (Hyundai) die de wagen op kant moest zetten met motorproblemen, duikt Munster  de top tien binnen. Hij is nu tiende op precies een minuut van Lukyanuk. De Belg wordt op de huid gezeten door de jonge Fin Emil Lindholm.

Ook Amaury Molle zit nog in koers en is voorlopig dertiende in RC4 na twee klassementsproeven.

Na de middag worden de drie proeven nog eens afgewerkt.

Resultaten onder voorbehoud - het nationale gedeelte rijdt later

Foto: FIA ERC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 25 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally di Roma Capitale.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons