van der Horst

ERC: Lukyanuk op weg naar winst, Munster houdt stand

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Met nog drie klassementsproeven te gaan in de Rally di Roma Capitale, de opener van het ERC-seizoen, leidt de Rus Alexey Lukyanuk met een stilaan geruststellende voorsprong op Giandomenico Basso. Grégoire Munster blijft knap zevende.
De middaglus was voor Andrea Crugnola (Citroën). De Italiaan moest gisteren na een crash opgeven en heeft niets te verdedigen. Hij nam alle drie de middagritten voor zijn rekening, goed voor vier besttijden op een rij. Giandomenico Basso (VW) kroop in het spoor in een poging de kloof met Alexey Lukyanuk (Citroën) te dichten. Sinds deze ochtend wist de regerend Italiaans kampioen zijn achterstand van 34 seconden te verkleinen tot 23.9 seconden, maar wellicht komt zijn aanval te laat.

Zijn tweede plaats lijkt redelijk zeker want Oliver Solberg (VW), derde in de stand, volgt op 58.4 seconden van de Rus, en dus op ruim een halve minuut van de 46-jarige Basso. De strijd om de vierde plaats, op ruim anderhalve minuut van de kop, blijft spannend tussen Simone Tempestini (Skoda) en Craig Breen (Hyundai) die het toch wel moeilijk lijkt te hebben op de MRF Tyres. 

Efren Llarena (Citroën) lijkt op weg naar de zesde plaats, Grégoire Munster naar een zevende, al houdt hij ERC1 Junior-kampioen Filip Mares maar beter in de gaten. De Tsjech volgt op amper zes tellen van de Belg die wel steeds beter in het ritme komt met opnieuw twee knappe tijden in de top acht. "We wijzigden een beetje aan de set-up maar het ging niet meteen de goede richting uit", aldus Munster die zijn leerproces stevig verder zet.

Amaury Molle is voorlopig vierde in ERC Junior. De Belg kende wel een probleempje met de airconditioning en heeft last van de warmte.

Er resten nog drie proeven zondagmiddag.

Foto: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 26 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons