van der Horst

ERC: Lukyanuk op weg naar winst, Munster kiest zijn momenten

Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk is op weg naar winst in de Rally van Polen, de openingsmanche van het ERC. De regerende kampioen heeft Andreas Mikkelsen en Mikolaj Marczyk achter zich, op ruime afstand. Grégoire Munster kiest zijn momenten nadat hij gisteren een pak tijd verloor door een lekke band.
  • 24 Hours of Zolder
Met nog vier proeven te gaan heeft Alexey Lukyanuk 34 seconden voorsprong op Andreas Mikkelsen. De Rus nam gisteren de kop van de wedstrijd nadat Nikolay Gryazin moest opgeven met een dubbele lekke band. De jonge Rus toonde zich daarvoor oppermachtig en leek de koers volledig naar zijn hand te zetten, tot hij dus kreeg af te rekenen met pech;

Het podium lijkt al redelijk vast te liggen met Mikkelsen dus op twee. Daarachter volgt Marczyk op ruim anderhalve minuut van de leider. Wojciech Chuchala is voorlopig vierde, voor de Spanjaard Nil Solans, de Hongaar Norbert Herczig en de Franse kampioen Yoann Bonato.

Grégoire Munster - Hyundai i20
Grégoire Munster - Hyundai i20
Munster kiest zijn momenten om te schitteren na de pecht van gisteren waarbij een pak tijd verloor en ook nog een tijdstraf kreeg omdat hij zich te laat meldde aan één van controlepunten. Maar de jonge Belg toont zich wel, eerst met een secure aanpak (tot de pech), daarna met een mooie vierde tijd op de showproef en zondagochtend met een sterke zesde chrono, waarmee hij zich opnieuw richting een stek in de top 20 werkt.

Foto: FIA ERC SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons