van der Horst

ERC: Lukyanuk souverein, Munster schuift op

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Na de eerste dag in de Rally di Roma Capitale, de eerste manche van het Europese ERC-kampioenschap, staat Alexey Lukyunak soeverein eerste. Grégoire Munster schuift na enkele sterke tijden op naar een sterke zevende plaats.
  • Circuit Zolder
Na een lastige ochtendlus met veel opgaves begon de tweede lus met twee uur vertraging. Daar trok Alexey Lukyanuk (Citroën) zich weinig van aan. De Rus klokte weerom een perfecte drie op drie en mag gaan rusten met alle bestijden op zijn conto. Hij bouwde zijn voorsprong uit van een tiental seconden naar 34.1 seconden op Giandomenico Basso (VW), die duidelijk het tempo niet kon verhogen. 

Integendeel, met de ochtendlus in de benen kwam de Zweed Oliver Solberg (VW) beter op dreef en kon hij druk zetten op Basso. De zoon van staat op amper dertien tellen van Basso, maar wel op ruim driekwartminuut van de leider. Simone Tempestini is voorlopig vierde in zijn Skoda, kort voor Fabian Kreim (Skoda) die het tempo goed kan volgen, maar dit na de middag niet kon verhogen. 

Craig Breen (Hyundai) is voorlopig zesde op een tiende van Kreim op zijn MFR Tyres. Hij wordt gevolgd door onze Belg Grégoire Munster (Hyundai) op ruim anderhalve minuut van de leider, maar Munster toonde duidelijk progressie en was zelfs sneller dan Breen op de laatste proef. De Belg klokte zelfs twee keer de zesde tijd en mag dus terugblikken op een sterke openingsdag. Hij houdt onder meer Efren Llarena (Citroën) en Emil Lindholm (Skoda) achter zich. Munster kon met meer parcourskennis zelfs afstand nemen van zijn dichtste concurrenten.

Na vijf proeven vecht Amaury Molle voor een stek in de top tien van RC4, waar hij voorlopig nog niet in slaagde.

Morgen volgen nog negen proeven, goed voor een honderdtal kilometers tegen de klok.

Resultaten onder voorbehoud - Nationale competitie start later

Foto: Josef Petru - Grégoire MunsterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 25 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally di Roma Capitale.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons