van der Horst

ERC: Marczyk houdt zege thuis

Mikolay Marczyk - Skoda Fabia Rally2
Mikolay Marczyk - Skoda Fabia Rally2
Mikolay Marczyk heeft een thuiszege geboekt in de Rally van Polen, de vierde manche van het ERC. Het is meteen de eerste ERC-zege voor de 26-jarige Pool. Efrén Llarena blijft soeverein leider in het kampioenschap en lijkt stilaan op weg naar de titel.
Nil Solans (Hyundai) schoot het best uit de startblokken met winst op de showproef. De Spanjaard, en broer van Jan Solans, was uiteraard ook de eerste leider. Op zaterdag ontstond er een heerlijk duel tussen hem en Mikolay Marczyk (Skoda), maar op het einde van de dag brak Solans de ophanging en kreeg de Pool de leiding zomaar in de schoot geworpen, met meteen een mooie marge erbovenop. Tom Kristensson (Hyundai) en een sterke Ken Torn (Ford) sloten de dag af op het virtuele podium.

Dat podium veranderde niet meer op zondag, al zette EK-leider Efrén Llarena (Skoda) zich heel even voor Torn. Marczyk reed volwassen naar zijn eerste ERC-zege en had 10 seconden voorsprong op Kristensson en 18 op Torn. Llarena eindigde uiteindelijk als vierde al had hij maar een goeie seconde voorsprong op de Roemeen Simone Tempestini (Skoda). In ERC3 ging de zege naar de Est Robert Virves, in ERC4 Junior was de winst (weerom) voor Laurent Pellier.

In de ERC-tussenstand telt Llarena 89 punten. Solans is nog altijd tweede maar blijft steken op 65 punten. Tempestini is derde met 55 punten. De vijfde van zeven manches is die van Liepaja, begin juli.

Foto: ERC SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 13 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Poland.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons