van der Horst

ERC: Mikkelsen krijgt mooie voorgift door telfout Lukyanuk

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Na de eerste volle dag in de Rally van Hongarije, manche vier van het ERC, heeft Andreas Mikkelsen een mooie voorsprong bijeengesprokkeld op Craig Breen. Speelkameraad Alexey Lukyanuk verloor vijf minuten omdat hij evenveel minuten te vroeg inklokte. Grégoire Munster is opgeklommen tot de derde stek.
  • Skylimit Events
Voor de strijd om de winst begon de middaglus in mineur toen Alexey Lukyanuk (Citroën) vijf minuten te vroeg inklokte en dus evenveel minuten tijdstraf kreeg. Andreas Mikkelsen (Skoda) liet het niet aan zijn hart komen en bleef sterke tijden rijden, al moest hij wel enkele besttijden laten aan Craig Breen (Hyundai) die duidelijk zijn streng trekt met de MRF-banden. Mikkelsen heeft nu een voorgift van 23.6  seconden op de Ier.

Grégoire Munster (Hyundai) kende een heel goede middag met heel degelijke tijden. De jonge Belg schoof op naar de derde stek, onder meer door het verlies van Lukyanuk, al kende ook hij zijn momenten. "Ik had het spannendste moment in mijn leven. Ik ging voluit maar de wagen schoof plots weg op de modder en ik gleed maar net langs de bomen. Maar we konden het controleren", aldus Munster die aangaf wat voorzichtig te zijn op de slotproef van de dag. De Belg ging ook voorbij Oliver Solberg (Skoda) die op weg moest zonder zijlichten en in de slotproef zelfs een kleine minuut verloor, door een lekke band. Munster doet virtueel een gouden zaak in de strijd om de titel in ERC1 Junior. De pupil van Hyundai volgt wel al op 1min21 van de kop.

Norbert Herczig (VW) is nu vierde, voor Efren Llarena (Citroën). Oliver Solberg is teruggevallen naar een negende stek.

Amaury Molle (Peugeot) is nog altijd laatste in ERC3, maar zit wel nog in de wedstrijd. Ook Pieter Jan Michiel Cracco en Jasper Vermeulen zitten ook nog de wedstrijd. De jonge Belgen zijn, na een regelmatige dag, nog volop in strijd om een stek in de top 20. Ze hadden het vanmorgen niet onder de markt door hun startpositie en reden na de middag een deel van de proeven in het donker, met niet-optimaal afgestelde lichten. Ze kregen ook nog een minuutje straftijd door verwarring aan de start van de voorlaatste proef, omdat de deelnemer voor hen had moeten opgeven. Het duo probeert de straf wel nog aan te vechten.

Foto: ERC Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 7 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons