van der Horst

ERC: Mikkelsen op weg naar winst, Munster richting P2

Andreas Mikkelsen - Skoda Fabia R5
Andreas Mikkelsen - Skoda Fabia R5
Andreas Mikkelsen staat op een zucht van winst in de Rally van Hongarije, de vierde manche van het Europese kampioenschap. Grégoire Munster is opgeschoven naar de tweede plaats, geholpen door mechanische pech bij Craig Breen.
  • Dreamdrive
Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Andreas Mikkelsen (Skoda) opende zondagochtend fors en gaf een stevige tik aan Craig Breen (Hyundai) die meteen zijn winstkansen zag slinken. Het verging de Ier nog erger op de volgende proef toen hij zijn Hyundai i20 op kant moest zetten met mechanische problemen. Op die manier krijgt Mikkelsen een vrijgeleide om zijn eerste rally van dit jaar meteen op zijn naam te schrijven.

Door het wegvallen van Breen is Grégoire Munster (Hyundai) opgeschoven naar de tweede plaats. De Belg lijkt niet al te veel risico's te nemen, maar houdt op regelmaat de concurrentie wel ver genoeg. Meer kan en hoeft hij vandaag niet te doen om straks met de winst te gaan lopen in ERC1 Junior. De Belg zal sowieso wel een goede zaak doen in het kampioenschap als hij deze positie vasthoudt, maar een tik uitdelen aan Oliver Solberg zal wellicht niet lukken. De jonge Noor was veruit de snelste zondagochtend en jaagt op plaats twee in ERC1 Junior. Hij heeft enkel nog Efren Llarena (Citroën) voor zich, die een vogel voor de kat lijkt.

In de algemene stand is Solberg nu zesde, na Llarena, de Oostenrijker Niki Mayr-Melnhof (Ford) en Norbert Herczig (VW). In het algemene ERC-kampioenschap kan Munster dus wel een zaakje doen, richting een mogelijke vice-titel, al is het podium nog niet volledig weg voor Solberg. Hij is amper zestien seconden verwijderd van het podium.

Voor Pieter Jan Michiel Cracco (Skoda) lijkt het een pak beter te gaan met tijden die aanleunen bij de top tien. Samen met Jasper Vermeulen is hij opgeschoven naar een plaats binnen de top 20. Amaury Molle (Peugeot) is vierde in ERC3 en is 31ste algemeen.

Deze middag volgen nog drie proeven, dezelfde van de openingslus, zonder de stadsshowproef.

Foto: ERC Series

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons