van der Horst

ERC: Ostberg alsnog winnaar in Hongarije na tijdstraf Gryazin

Mads Ostberg - Citroën C3
Mads Ostberg - Citroën C3
Mads Ostberg en niet Nikolay Gryazin is de winnaar van de Rally van Hongarije, de zevende manche van het ERC. De Rus kreeg nog een tijdsstraf van 15 minuten na afloop.
Nikolay Gryazin (Skoda) was oppermachtig in Hongarije en mocht zondag zorgeloos naar de zege rijden. Maar na afloop besliste de wedstrijdleiding de Rus te bestraffen met een penalty van een kwartier. Gryazin was niet gestopt bij Norbert Herczig die op de achtste proef van de baan ging. De Rus verklaarde dat hij de waarschuwingssignalen niet had begrepen.

Daardoor mocht Mads Ostberg (Citroën) alsnog met de volle buit naar huis. Een klein huzarenstukje want de Noor ging op vrijdag in de fout en verloor zowat een minuut toen hij even vast zat in een gracht na een slipper aan hoge snelheid. Voor Ostberg was het zijn eerste overwinning in het ERC.

Voor Andreas Mikkelsen (Skoda) verandert er niets. De Noor kroonde zich tot Europees kampioen, een week nadat hij ook de titel pakte in WRC2. Een zesde plaats volstond om de titel binnen te halen.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op maandag 25 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons