van der Horst

ERC Rally Islas Canarias: Winst voor Kopecky na crash van Kubica

Jan Kopecky - Škoda Fabia S2000
Jan Kopecky - Škoda Fabia S2000
Ondanks een voorsprong van meer dan een volle minuut na de eerste dag op zijn naaste achtervolger, Jan Kopecky, heeft de ex F1 rijder Robert Kubica de Rally Islas Canarias niet achter zijn naam kunnen schrijven. Na 8 snelste chrono’s op rij tijdens de eerste wedstrijddag was het alsof hij de concurrentie met sprekend gemak overklaste en op een hoopje reed.
Op de eerste van de zes resterende KP’s van de tweede dag realiseerde de Tsjechische Škoda-rijder Jan Kopecky zijn eerste scratch van het weekend. Kubica bleef echter in de buurt en klokte de tweede chrono op één seconde. Maar op de volgende proef parkeerde hij zijn Citroën DS3 in de vangrails en kon niet verder rijden. Over & out voor de Pool die dit weekend nogmaals zijn snelheid etaleerde.

Jan Kopecky lukte vijfmaal de snelste chrono en moest eenmaal de MINI van Monzon voorlaten. De Tsjech won dan ook deze rally die totaal geen spannend verloop kende. Een groot verschil met de eerder verreden proeven voor het ERC in Oostenrijk en Letland.

Kopecky sloot deze derde ontmoeting af met een voorsprong van bijna twee minuten op de Peugeot van Graig Breen. Luis Monzon stond met de MINI RRC op de laagste trede van het ereschavot met een achterstand van meer dan 3 minuten op de winnaar.  

Foto: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 23 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Islas Canarias.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons