van der Horst

ERC schiet uit startblokken met Roma Capitale

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Behoudens een drastische beslissing op de laatste knip, gaat met de Rally di Roma Capitale het Europese rallykampioenschap vrijdag, eindelijk, van start. Het is meteen ook de eerste grote internationale rally na de corona-uitbraak. Op de indrukwekkende deelnemerslijst zijn ook enkele Belgen te vinden.
  • Dreamdrive
Links en rechts ging er al een kleinere regionale of nationale rally door, maar met Roma Capitale staat de eerste grote internationale wedstrijd na de coronacrisis komend weekend op het programma. Wellicht wordt het ook een belangrijke testcase voor veel andere organisatoren in hun zoektocht om ook van hun wedstrijd een coronaproof evenement te maken.

Alexey Lukyanuk - Citroën C3
Alexey Lukyanuk - Citroën C3
De deelnemerslijst oogt ronduit indrukwekkend met bijna 50 R5-wagens aan de start, weliswaar zonder de regerende kampioen Chris Ingram. Giandomenico Basso (VW) mag in zijn thuisland met het nummer één de baan op. Nog op de lijst enkele kleppers zoals Alexey Lukyanuk (Citroën), de piepjonge Oliver Solberg (VW) en Craig Breen die de kleuren van Hyundai verdedigt. De jongste winnaar van de Ypres Rally doet dit jaar een gooi naar de Europese titel.

Het is ook uitkijken naar de prestaties van Grégoire Munster en Louis Louka die de rally vorig jaar nog betwistten in de Opel Adam R2. De jonge Belg wil zijn progressie in de schoot van het Hyundai Junior Driver-programma verder zetten. Ook Renaud Jamoul staat aan de start, in het rechterkuipje bij de jonge Fransman Adrien Fourmaux (Ford). Het duo mikt op een sterk resultaat. Een tweede Frans-Belgische duo is Amaury Molle en Florian Barral dat mikt op stevige kampioenschapspunten in ERC3 Junior. Molle werkte eerder deze maand al een kleine rally af, ook in Italië.

De rally begint zaterdagochtend en eindigt zondagavond. Daartussen moeten vijftien klassementsproeven worden afgewerkt, goed voor bijna 200 km tegen de chrono.

Foto's: Sandro Delaere

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op donderdag 23 juli 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons