van der Horst

ERC: Solans pakt zege in Fafe

Nil Solans - VW Polo Rally2
Nil Solans - VW Polo Rally2
Nil Solans heeft het Europese kampioenschap geopend met een klinkende zege. De Spanjaard haalde het in de Portugese manche Serras de Fafe van Armindo Araujo en Georg Linnamäe.
Nil Solans (VW) begon met een vierde tijd op de korte showproef vrijdagavond, maar de Spanjaard zette zaterdagochtend de toon met een snelste tijd waarmee hij meteen op kop kwam. Hij stond de leiding niet meer af.

Eerste leider Erik Cais (Ford) kreeg meteen een pak rammel en moest kort later zelfs opgeven na een dubbele lekke band. Op die manier ontstond er meteen een gat van ruim seconden op de sterke Est Georg Linnamäe. Solans sloeg enkele keren gericht toe en zette de tegenstand tegen zaterdagavond op bijna twee minuten. Hij liet op zondag wat begaan en controleerde matuur. Armindo Araujo (Skoda) eindigde uiteindelijk tweede op bijna een minuut. Hij ging in de slotrit nog voorbij Linnamäe. "We gaan om richting de Azoren te trekken. We zoeken nog de financiële middelen", aldus Solans die dus ook de eerste leider wordt in het ERC.

De Azoren is de tweede manche. Het ERC blijft dus nog even in Portugal. Die vindt binnen twee weken al plaats.

Foto: FIA ERC Series  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons