van der Horst

ERC: Solans trekt laken naar zich toe op Canarische Eilanden

Nil Solans - VW Polo Rally2
Nil Solans - VW Polo Rally2
Nil Solans heeft na een spannende wedstrijd het laken naar zich toe getrokken op de Canarische eilanden en won zo de derde manche van het ERC. Landgenoot Nil Solans werd tweede, Yoann Bonato derde.
De showproef die de rally opende, ging naar Simon Wagner (Skoda), de broer van Julian die dit weekend nog te zien was in Bocholt. Maar al snel namen de Spanjaarden over met onder meer Efren Llarena (Skoda) en de veteraan Luis Monzon (Skoda). Monzon hield uiteindelijk de leiding vast tot op zaterdagmiddag. De Spanjaard reed lek en werd uitgeschakeld voor een mooie eindnotering.

Nil Solans (VW) nam daarna gezwind over, en hield uiteindelijk vrij goed stand tegen een jagend Llaréna en Bonato. Zij eindigden op 11 tellen van Solans en op amper een tiende van elkaar. Bij de Juniors was er winst voor Laurent Pellier.

In de ERC-tussenstand is het een Iberisch onderonsje met vier Spanjaarden en Portugezen vooraan. Llaréna telt 70 punten, maar ziet Solans naderen tot vijf punten. De Portugees Armindo Araujo, afwezig op Gran Canaria, is derde, weliswaar al 25 punten van Llaréna.

De volgende manche is die van Polen en wellicht gaat daar een nieuw blik kanshebbers voor de Europese titel open.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 15 mei 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons