van der Horst

ERC: Solberg snelt weg, Munster houdt vol

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Met nog drie proeven te gaan in de Rally Liepaja, manche twee van het ERC, lijkt Oliver Solberg naar de overwinning te snellen. Grégoire Munster blijft zevende na een moeilijke ochtend.
De leider na de openingsdag, de piepjonge Zweed Oliver Solberg (VW), heeft zondagochtend zijn voorsprong op zijn dichtste belagers ruim verdubbeld. Met twee snelste tijden op drie proeven zet hij nu de Noor Mads Ostberg (Citroën) op ruim 22 seconden. Kampioenschapsleider Alexey Lukyanuk (Citroën) volgt al op ruim een halve minuut. De top vijf wordt aangevuld met twee Finse Skodarijders, namelijk Eerik Pietarinen en Emil Lindholm. 

Craig Breen (Hyundai) is nu zesde. De Ier verloor veel tijd nadat hij lek reed op de zesde proef. Daardoor staat Grégoire Munster (Hyundai) op amper 13 seconden van Breen. De jonge Belg had een moeilijke ochtend en maakte enkele kleine foutjes. Hij had het ook wat moeilijk door het stof van zijn voorgangers. Toch wist hij zijn zevende stek te behouden.

Amaury Molle (Peugeot), die andere Belg, verging het minder goed. Hij rolde uit de wedstrijd, op dezelfde plaats waar Devine Callum (Hyundai) het decor in dook.

Foto: Grégoire Munster - FacebookDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 16 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepaja.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons