van der Horst

ERC: Solberg volgt zichzelf op, Munster scoort nieuwe ereplaats

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Oliver Solberg volgt zichzelf op in de Letse Rally Liepaja, de tweede manche van het Europese rallykampioenschap. Solberg haalde het zondag vrij vlot van Mads Ostberg en Alexey Lukyanuk. Grégoire Munster keert voor de tweede keer op rij naar huis met een heel mooie zevende stek.
Oliver Solberg - VW Polo R5
Oliver Solberg - VW Polo R5
Met een sterke openingsdag en een impressionante openingslus op zondag heeft Oliver Solberg (VW) zich verzekert van een tweede opeenvolgende overwinning in Letland. De koppositie van de 19-jarige zoon van Petter Solberg kwam in de slotlus zondagmiddag niet meer in gevaar. Solberg toonde nog maar eens zijn maturiteit door onder meer ervaren rot Mads Ostberg, leider in WRC2, af te houden en de rally zelfs nog te besluiten met een snelste tijd. De Noor eindigde dus tweede en lijkt klaar om straks het WRC-seizoen terug aan te vatten, begin september in Estland. Alexey Lukyanuk (Citroën) eindigde derde. De Rus leek zich snel neer te leggen bij de situatie en drong niet meer aan.

Achter de Rus pakte de Fin Eerik Pietarinen (Skoda) een mooie vierde plaats. Craig Breen (Hyundai) verloor zondagochtend veel tijd door een lekke band, maar wist zich in het slot nog voorbij een andere Fin, Emil Lindholm (Skoda), te murwen. De Ier had aan het einde amper 1.8 seconde over op de jonge Fin.

Grégoire Munster (Hyundai) had ook na de middag wat last met zijn vroege startpositie, maar kan puren uit die ervaring. De Belg legde vooral op zaterdag de basis van een nieuwe zevende stek, waarmee de zoon van Bernard Munster, zich nog maar eens een foutloos toonde, veel kilometers maalde en vooral bevestigde. Hij doet met die zevende stek ook een goede zaak in het ERC en dan vooral in de tussenstand van het ERC1-Juniorkampioenschap, waar Solberg zijn koppositie verstevigt.

De volgende manche vindt binnen een maand plaats. Midden september wachten de teams de mooiste uitstap van het jaar, namelijk richting de Azoren.

Foto: Grégoire Munster - Facebook & FIA ERC

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 16 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Liepaja.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons