van der Horst

ERC: Spa Rally onderzoekt Europese piste

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Speed Magazine lanceerde donderdag het nieuws dat de Spa Rally, afsluiter van het BRC-kampioenschap, zou meetellen voor het Europese kampioenschap. De organisatie bij DG Sport kon bevestigen dat die piste, net zoals de voorbije jaren, op tafel ligt, maar dat er nog niets officieel is.
Het zou wat zijn. Ieper als afsluiter van het WRC en enkele weken later de Spa Rally als slotmanche van het ERC dat inmiddels al twee wedstrijden ver is in het kampioenschap. Spa werd de voorbije jaren al een paar keer genoemd bij de opmaak van de Europese kalender en zette die ambitie bij door enkele toppers naar de Ardennen te halen. Dit jaar ging zelfs Andreas Mikkelsen de wedstrijd zelfs betwisten.

Die ambitie is nog niet weg, integendeel. Spa staat mogelijk dichter dan ooit bij een stekje in het ERC. De gesprekken zijn  alleszins lopende bij DG Sport, inrichtende macht van de rally. Maar voorlopig is er nog niets officieel. "Van zodra we meer kunnen zeggen, zullen we dat communiceren", klinkt het bij de troepen Christian Jupsin.

Foto: Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op donderdag 10 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Herock Spa Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons