van der Horst

ERC: Spa Rally wordt Europese afsluiter

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Vorige week kon het nieuws nog niet bevestigd worden maar woensdagmiddag liet de organisatie van het ERC weten dat de Spa Rally op hun kalender komt, als zesde manche en laatste manche van het Europese kampioenschap.
Het is nu officieel. Op 12 en 13 december zal de Spa Rally, met het circuit van Spa-Francorchamps als epicentrum, het decor vormen van de afsluitende manche van het ERC. Het wordt de eerste ERC-wedstrijd in België sinds 2016, toen de Ypres Rally nog deel uitmaakte van het kampioenschap.

"We volgen de rally al een tijdje van nabij en we waren onder de indruk van hun ambitieuze aanpak, hun oog voor detail en de sterke organisatie van Christian Jupsin en DG Sport", aldus Jean-Baptiste Ley, ERC-coördinator voor promotor Eurosport Events.

"Dit project werd al eens besproken in het verleden. Toen was het niet mogelijk maar het verplaatsen van de datum door Covid19 gaf ons de mogelijkheid om de gesprekken weer aan te gaan", aldus Jupsin.

Veel is nog niet gekend, maar het WRX-circuit zal opgenomen worden in het 200km lange parcours, waar enkele weken eerder ook het WRC-kampioenschap wordt afgesloten.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op woensdag 16 september 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons