van der Horst

ERC: Spanning na openingslus in Hongarije, Munster vecht met bandenkeuze

Andreas Mikkelsen - Skoda Fabia R5
Andreas Mikkelsen - Skoda Fabia R5
Na vijf proeven in de Rally van Hongarije, de vierde manche van het ERC, staat Andreas Mikkelsen op kop. Hij zit in een stevige strijd verwikkeld met de Rus Alexey Lukyanuk. Grégoire Munster was niet tevreden met zijn bandenkeuze maar nestelt zich wel mooi in de top vijf, op een zucht van ERC1 Junior-titelconcurrent Oliver Solberg.
Lang kon Mikolay Marczyk (Skoda) niet profiteren van zijn overwinning op de showproef vrijdagavond. De Pool kwam al snel op zijn plaats terecht na de eerste proeven zaterdagochtend. Het was Andreas Mikkelsen (Skoda) die de leiding meteen overnam met een uitstekende tweede tijd op de openingsproef. De Noor reed daarna drie snelste tijden op rij, maar een groot gat slaan lukte niet want de 'Russian Rocket' Alexey Lukyanuk (Citroën) liet dat niet toe. De leider in het kampioenschap heeft een achterstand van 5.1 seconden op de Noorse Pirelli-tester.

Derde is Craig Breen (Hyundai) die het opvallend goed deed op de MRF-banden. Maar de Ier leek met de juiste gommen onderweg en kon zo de kloof gering houden; Hij volgt op exact een kwartminuut. 

Oliver Solberg (Skoda) is vierde op 34.3 seconden. De jonge zoon van kende wat moeilijkheden met zijn bandenkeuze en ging nog eens rond. Net zoals Grégoire Munster (Hyundai) die ook niet helemaal tevreden was met zijn bandenkeuze, en na een uitstekende derde tijd op de openingsproef van de dag wat wegzakte. Hij staat wel maar op 6 seconden van Solberg, dus de strijd in ERC1 Junior ligt nog volledig open. De Belg moet zich ook nog ontdoen van Emil Lindholm (Skoda) en Efren Llarena (Citroën), respectievelijk zesde en zevende.

Pieter Jan Michiel Cracco (Skoda) is voorzichtig begonnen en vecht voor een plaats in de top twintig. De jonge Belg werd wel niet geholpen door zijn startpositie, als niet-ERC-rijder. Amaury Molle (Peugeot) is voorlopig vijfde, en laatste, in ERC3 Junior.

Deze middag volgt exact dezelfde lus van vier proeven. Morgen zijn er nog zeven proeven.

Foto: ERC SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 7 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Hungary.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons