van der Horst

Extreme E stelt Odyssey 21 voor (+ video)

Odyssey 21 SUV
Odyssey 21 SUV
Terwijl op het Goodwood Festival of Speed vele constructeurs hun nieuwe speeltjes tonen, was ook de Extreme E-organisatie aanwezig om hun eerste prototype voor te stellen: de Odyssey 21. Het chassis van de SUV zal geprepareerd worden door Spark Technologies en zal net zoals in de Formule E als basis dienen voor alle teams, die vrij zullen zijn om aanpassingen te doen aan de aandrijving naargelang de verschillende klimaten waarin zij tegen elkaar zullen rijden.
  • Powercars
Odyssey 21 SUV
Odyssey 21 SUV
Net zoals bij de Formule E wordt er dus gezweerd bij Spark Technologies, die zowel de Gen-1 als Gen-2 wagen maakte voor het populaire elektrische kampioenschap. Voor de batterij gaan ze deze keer aankloppen bij Williams Advanced Engineering. De SUV zelf zal een piekvermogen hebben van 400 Kw - oftewel 550 pk -, weegt 1650 kg en gaat van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden. Daarnaast zullen zij ook voorzien worden met unieke banden die maar liefst 37 inch meten, speciaal geproduceerd door Continental.
 
Odyssey 21 SUV
Odyssey 21 SUV
Tijdens de voorstelling van de Odyssey 21 keken Alejandro Agag en Theopile Couzin, technisch directeur bij Spark Technologies, tevreden naar de wagen. "Dankzij onze partners in deze industrie konden wij een wagen maken uitgerust met de gloednieuwste technologie die capabel is om te presteren in de zwaarste en meest gevarieerde klimaten die wij op de planeet kennen. Dit zal ook een opportuniteit zijn voor constructeurs om meer research te doen naar duurzame mobiliteit.": vertelde Agag achteraf. "De Odyssey 21 en zijn prestaties zullen heel interessant zijn, waarbij de kracht en de koppeling nog beter worden dan voor een wagen voor rally's of rally raid's.": Verklaarde Couzin trots. Het is nog wachten tot 2021 voor de wagen zijn eerste racemeters zal afleggen en dat in de meest extreme omstandigheden.

Foto's: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally op vrijdag 5 juli 2019.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons