van der Horst

Extreme E strijdt voor gelijkheid met speciaal format

Timmy Hansen, Mikaela Ahlin-Kottulinsky en Kenneth Hansen
Timmy Hansen, Mikaela Ahlin-Kottulinsky en Kenneth Hansen
Over iets minder dan negen maanden start het allereerste seizoen van de Extreme E en nu de locaties gekend zijn, begint de organisatie meer en meer te sleutelen aan het format. Een eerste puntje op de agenda is hoe de teams zich moeten opstellen en Extreme E komt daar uit met een primeur. Het wil namelijk duo's vormen met verplicht één man en één vrouw.
Odyssey 21 SUV
Odyssey 21 SUV
Elk team zal dus een duo naar voren moeten schuiven bestaande uit een man en een vrouw, die zowel als piloot als copiloot zullen fungeren. Beiden zullen dan één rondje afleggen, al mogen de teams kiezen hoe zij het strategisch aanpakken. Met andere woorden: een piloot kan zowel een mannelijke, maar ook een vrouwelijke tegenstander tegenover zich krijgen. Volgens grote baas Alejandro Agag is dat eveneens een wereldwijde primeur, aangezien geen enkel kampioenschap die regel hanteert.

Op dit moment bevinden er zich al drie dames in het Extreme E Drivers Programme met Katherine Legge, Jamie Chadwick en Mikaela Ahlin-Kottulinksy, en in alle waarschijnlijkheid hebben zij al zekerheid van een plaats in het nieuwe kampioenschap. Michèle Mouton, voorzitter van FIA Women in Motorsport-comité, juicht die stap dan ook toe. Nu valt af te wachten welke negen dames de huidige drie zullen vergezellen in januari.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 30 april 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons